Nya texter inlagda

Hemsidan har nu gjorts publik genom inlägg i sociala medier som har medfört nära 3 000 visningar de första dagarna. Fin draghjälp gav ArkDes som publicerade foton av Stillhetens kapell, Saluhallen och Årstagården. Arbetet med att komplettera arkivet fortsätter. Tre nya texter är inlagda. Den första är en beskrivning av de arkitektoniska idéerna vid utformningen av Stillhetens kapell, ett anförande som hölls vid invigningen 1963. Den andra är en sammanfattning av det fyrtiotal förändringar som genomfördes i domkyrkan under Gösta Wikforss tid som domkyrkoarkitekt. Föredraget hölls i domkyrkan 1990. Den tredje texten är en kulturartikel i Uppsala Nya Tidning också från 1990 där han ställer frågan ”Var finns kulturens starka förespråkare idag”. Samtliga texter finns under Meny – Texter.